Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Πληροφορική

Ο κύριος σκοπός του μαθήματος Πληροφορικής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο είναι να παρουσιάσει στους μαθητές με κατανοητό τρόπο την λειτουργία των Η/Υ , τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία για ενημέρωση, απόκτηση νέων γνώσεων αλλά και την ψυχαγωγία τους. Η παρουσίαση αυτή πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ικανότητές τους και να βασίζεται στις υπάρχουσες γνώσεις του κάθε μαθητή. Η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων χειρισμού γενικών προγραμμάτων θα τους βοηθήσει στην ενδυνάμωση της αυτονομίας, την ικανότητα για επικοινωνία, την πρόσβαση στην επικοινωνία και την κοινωνικοποίησή τους.

Επιπλέον, στόχος είναι να εκτεθούν για πρώτη φορά οι μαθητές στις διάφορες χρήσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή ως εργαλείο γνωστικής εξερεύνησης, εργαλείο επικοινωνίας και αναζήτησης πληροφοριών, σε καθημερινές σχολικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό. Παράλληλα, βελτιώνονται οι γλωσσικές και μαθηματικές δεξιότητες τους με τη βοήθεια κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων , λογισμικών και παιχνιδιών που είναι εγκατεστημένα στους υπολογιστές και στις φορητές συσκευές (tablet) του εργαστηρίου.

      Για την επίτευξη αυτών των στόχων, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί υποστηρικτική τεχνολογία (Joystic και πληκτρολόγιο μεγάλων πλήκτρων). Τέλος, μέσα από το μάθημα της Πληροφορικής , οι μαθητές αποκτούν τις απαραίτητες κριτικές και κοινωνικές δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν την ίση πρόσβαση στη γνώση και τις ευκαιρίες δια βίου μάθησης.

Μαθητές χειρίζονται tablets στο μάθημα της Πληροφορικής.
Εκπαιδευτικά λογισμικά για μαθητές στο μάθημα της Πληροφορικής.
Εκπαιδευτικα παιχνίδια στην γλώσσα στο μάθημα της Πληροφορικής.